HomeGeschiedenisContact
 

Geschiedenis

Geurts Metaal & Transporten vond zijn oorsprong in de begin jaren 70 in Vianen.
Wim, de oudste zoon van Chris en Riek Geurts, ging met zijn fiets en kar de buurt rond om oud papier in te zamelen (zie linkse foto aan de rechterzijde). Chris nam het oud papier mee naar huis van de boeren waar hij toendertijd werkzaam was.

Daar het in Vianen qua opslag niet zo groot was en de hobby zich meer en meer ging uitbreiden is het gezin, wat inmiddels bestond uit 4 kinderen, in 1978 naar Cuijk verhuist.

Het bleef in de tussentijd al niet meer alleen bij oud papier. Inmiddels kwam er ook oud ijzer en metalen bij. Chris en Wim waren in die tijd druk bezig met het inzamelen van oud papier en Riek met het verwerken van de telefoontjes, de boekhouding en de inname van oud papier en ijzer als Wim onderweg was. De fiets met kar werd vervangen door de bakbrommer (zie rechter foto aan de rechterzijde).

Uiteindelijk werd de bakbrommer vervangen door een busje.Op 1 januari 1982 was de oprichting van Geurts Metaal Cuijk een feit.

In een later stadium wordt de bus vervangen door een vrachtwagen (zie foto linkerzijde).

Echter in 1992 slaat het noodlot toe:
Wim komt om het leven na de gevolgen van een tragisch verkeersongeval....


Vanaf die tijd neemt Bert, de andere zoon van Chris en Riek Geurts, het bedrijf over die voor die tijd werkzaam was als internationaal chauffeur.

In de loop der tijd is Geurts Metaal Cuijk zich ook meer gaan richten op transport.

Derhalve werd op 1 januari 1995 het bedrijf Geurts Metaal & Transporten VOF opgericht.


In 2002 is Riek overleden: de spil van het gezin.

Vanaf die tijd neemt Jolanda, de jongste dochter van Chris en Riek Geurts, de boekhouding over.

Inmiddels zijn we bijna 40 jaar verder en is Chris nog steeds werkzaam in het bedrijf en Bert op de vrachtwagen, net zoals de andere personeelsleden.

Zijn vrouw Christel en zus Jolanda houden zich bezig met de boekhouding en deĀ  telefoontjes.

 
Het huidige vrachtwagenpark van Geurts Metaal & Transporten VOFDeze website is ontworpen door ComVice Computerservicebureau Wanssum